Veture e re
 • Akciza
  0
 • Tatimi ne import
  Vlera e vetures + 10%
  0
 • Vlera e TVSH
  (Vlera e vetures + Akciza + Tatimi ne Import) + 18%
  0
 • Dogana
  Akciza + Tatimi në import + TVSH
  0
 • Totali
  Vetura + Dogana
  0

CFARË DUHET TË DINI PER ZHDOGANIMIN E AUTOMJETIT?


Sapo keni blerë veturë dhe jeni duke kërkuar më shumë informacione rreth procesit të zhdoganimit të saj? Ne kemi menduar për ju.

Nëse po planifikoni të importoni një veturë në Kosovë , duhet të jeni të vetëdijshëm për legjislacionin dhe kërkesat përkatese doganore të Republikës së Kosovës.

Pasi vetura juaj të jetë transportuar hapi tjetër në proces është zhdoganimi i saj. Kjo procedurë perfshinë pagesën e taksave dhe detyrimeve doganore. Dogana kërkon që automjeti i cili është importuar nga jasht të ketë librezën e regjistrimit nga vendi i cili ka prejardhjen. Vlera e vetures përcaktohet sipas katalogut ndërkombëtar “Shwacke” ose sipas qmimit të blerjes në vendin e origjinës.

Për të kuptuar dhe për të marrë informacione të sakta rreth taksave doganore dhe procedurave të zhdoganimit të veturës kontakto stafin e SaBohetDogana.com në numrin kontaktues:  

+383 (0) 45 794 158 ( Viber & WhatsApp )

CFARË DUHET TË DINI PËR ZHDOGANIMIN E MALLËRAVE?

Të gjitha mallërat që lëvizin përtej kufijëve doganor , i nënshtrohen kontrollit doganor nga autoritetet doganore.

Në momentin e importit/eksportit të ndonjë malli,atëhere varësisht nga procedurat të cilën e kërkon kompania importuese dhe bëhet zhdoganimi i tyre. Mallërat futën në pikëkalimet kufitare dhe pastaj dergohen në terminalet doganore për zhdoganimin e ngarkesave. Planifikoni të filloni importin apo eksportin e mallërave? Hapi i parë që duhet ndërrmarë është regjistrimi i biznesit në sistemin e doganës së Kosovës.

Stafi i sabohetdogana.com ju ndihmon në procesin e procedurave doganore.

+383 (0) 45 794 158 ( Viber & WhatsApp )

PËR NE!

SaBohetDogana.com është një platformë fleksibile dhe profesionale e cila në bashkëpunim me partnerët e saj ju ndihmon që në mënyrë të shpejtë dhe kualitative të bëhet kryerja e formaliteteve doganorë, me qëllim që klientët tonë sa më shpejtë të disponojnë me mallin/automjetin e tyre.

Agjentet tanë doganorë janë të specializuar në ofrimin e një shërbimi cilësor dhe kryerjen e procedurave të: -Importit -Eksportit, etj. SaBohetDogana.com i ofron shërbimet nëpërmjet zyres qëndrore dhe filialeve, në te gjitha Pikat e Kalimit kufitar (PKK) dhe Zyret doganore – Terminale në Republikës së Kosovës.

Orari i Punës

Monday – Saturday 9:00 AM – 17:00 PM

info@sabohetdogana.com

+383 (0) 45 794 158 ( Viber & WhatsApp )

© Copyright 2023. All Rights Reserved.